Smarta solskydd bidrar till behaglig inomhustemperatur och eliminerar ofta behovet av kylning.
Smarta solskydd ger behaglig inomhustemperatur
Ventilations- och temperaturstyrning ger både en bra inomhusmiljö och bra energieffektivitet.
Ventilations- och temperaturstyrning
Med xComfort styrs både värme och kyla från samma styrenhet.
xComfort styr både värme och kyla

Du kan styra allt. Absolut allt. Kylsystem. Värmekällor. Solskydd. Ventilation. Och allt kan göras via mobilen.

Se alla möjligheter att spara el och öka komforten.
  • Solskydd bidrar effektivt till en komfortabel inomhustemperatur.
  • I Norge måste alla nybyggen med kylsystem också förses med automatisk solavskärmning. Motsvarande regler saknas i Sverige. Däremot har Boverket föreskrifter om maximal energiförbrukning per kvadratmeter som måste iakttas vid nybyggnation.
  • Styra både värme och kyla från en och samma styrenhet
  • Aktivera bara kylning/uppvärmning för rum som är i bruk. Detsamma gäller ventilationen.
  • Styra ventilationen med hjälp av luftkvalitetsgivare, som till exempel känner av dålig lukt på toaletten, målarfärgsångor m.m.
Ljusreglering
Andra energisparande åtgärder kan vara att styra belysningen efter behov, använda rörelsevakter för att släcka ljuset när ingen är i rummet, styra persienner eller markiser automatiskt i stället för att utnyttja energi för kylning när solen ligger på, och så vidare.
Ventilation
Badrummet utgör ofta en sammanfattning av en hel familjs behov, räknat i behov av varmvatten, golvvärme, ventilation och belysning. Våtrum måste behandlas särskilt omsorgsfullt i fråga om fukt och ventilation. Med xComfort kan du ta full kontroll över ventilationen och se till att den är som mest effektiv då den behövs som bäst – samtidigt som hänsyn tas till önskemål om komfort och lägsta möjliga energiförbrukning.
Persiennstyrning
Ett väl utbyggt xComfort-system ger goda motiv för att ta full kontroll över inneklimatet. Motordrivna persienner eller annan solavskärmning kan ställas in och styras automatiskt. Antingen med ren timerstyrning, eller baserat på ljusnivå och temperatur.
Din egen digitala betjänt
Oavsett vilka behov av energieffektivisering du har är xComfort svaret. För xComfort är din egen digitala betjänt som alltid är redo.
xComfort är trådlöst
Eftersom xComfort är ett trådlöst system slipper du ledningar till och från strömbrytare, termostater och givare. Det ger dig ett optimalt system som är enkelt och säkert att installera.

Hitta en installatör

Klicka här för att hitta en installatör i närheten av dig.
Hitta en installatör ►

Lösningar

Klicka här för att se lösningar som passar för din fastighet
Se lösningar ►