En lönsam och säker investering för bostaden.

Styrsystemet xComfort minskar strömförbrukningen och ökar komforten. Dessutom ökar det värdet på ditt hem.

xComfort är ett system för styrning av belysning, uppvärmning, solskydd, klimatanläggning och säkerhetsfunktioner och er avsett för både bostads- och företagslokaler. Systemet byggs upp med hjälp av ställdon, mottagare som hanterar de elektriska lasterna där de finns, samt trådlösa givare, sändare i form av tryckknappar, fjärrkontroll, temperatursändare osv. Ställdonen som styr lasten får sin strömförsörjning från elnätet, medan de flesta givare är batteridrivna.

Komponenterna har en mycket låg sändareffekt. Som jämförelse kan sägas att sändareffekten hos en mobiltelefon är 100–150 gånger högre än hos de trådlösa komponenterna, och sändningen från en xComfort-komponent varar bara i några millisekunder. Det gör att batterierna håller länge – faktiskt upp till 10 år för knapparna och 5–7 år för temperatursändare och fjärrkontroll. Batterierna är av standardtyp, och användaren kan lätt byta dem på egen hand. Systemet varnar när batteriet behöver bytas.

xComfort kommunicerar trådlöst på frekvensen 868,3 MHz. Det är ett slutet frekvensband reserverat för byggautomatisering i Europa. Särskilda riktlinjer för att få utnyttja frekvensen gör att den inte blir överbelastad, och den kan heller inte blockeras. Räckvidd inomhus är ca 30–50 meter i ett trähus, men en patenterad funktion för vidarebefordran av signalen gör att räckvidden i praktiken är betydligt större.

xComfort passar lika bra vid nybyggnation som vid renovering. Sedan lanseringen 2003 har xComfort visat att systemet är ett realistiskt alternativ till konventionella installationer, och det har fått ett solitt fotfäste i Norge. Över 2 500 elektriker har genomgått en xComfort-utbildning och kan installera systemet.

Hitta en installatör

Klicka här för att hitta en installatör i närheten av dig.
Hitta en installatör ►

Lösningar

Klicka här för att se lösningar som passar för din fastighet
Se lösningar ►