xComfort lar deg styre hele huset via en enkel app eller fjernkontroll
Med xComfort kan du styra hela huset via en enkel app eller fjärrkontroll
Med xComfort kan du styra hela huset via en enkel app eller fjärrkontroll
Erik Berge
Erik Berge
Manöverpanel för xComfort
Manöverpanel för xComfort
xComfort lar deg styre hele huset via en enkel app eller fjernkontroll

Nu är framtidshuset här

Erik Berge använder sin iPad för att släppa in hantverkare hemma i Norge när han befinner sig i New York.

Erik Berge bor i en stor villa i Skedsmokorset, ett par mil norr om Oslo. Han styr all elektronik i huset med styrsystemet xComfort via sin iPad eller iPhone.

– Jag har lagt in flera olika scenarier i systemet. Blir jag sugen på en cognac en fredagskväll väljer jag helt konjaksinställningen för att dämpa belysningen och ordna med rätt stämning, säger Erik Berge.

Erik medger att han nog är mer intresserad av ”gadgets” än de flesta och att han experimenterat en hel del med xComfort-systemet.

– Vid ett tillfälle var jag i New York när hantverkarna skulle komma. Då öppnade jag garaget med min iPhone, tände belysningen och släppte in dem.
Unikt system
Med xComfort-systemet från Eaton är framtidens hus redan på plats. Med tillhörande app går det att styra hela huset från en iPhone. Allt från belysning och värme till persienner och kaffebryggare.

Systemet kan programmeras för att göra eluttagen för kaffebryggare och spis strömlösa när du går hemifrån. Och om brandvarnaren går igång tänds lamporna i sovrummen och alla korridorer.

– xComfort är framtiden redan idag. Nu när vi har fokus på att skona miljön och spara energi är det här systemet fullständigt unikt. Dessutom vinner man ekonomiskt på att installera ett system som ger vardagslyx, säger Mikael Johannesson som är försäljningschef för Eaton och xComfort-systemet.
Håller ordning och reda
Erik Berge valde xComfort eftersom han ville ha ett komplett, enhetligt strömsparande system som är lätt att använda.

– Det är fantastiskt att ha ett system som kan släcka alla lampor på en gång och se till att kaffebryggaren inte står på när jag går hemifrån. Det här är framtidens hus, det är nästan lite science fiction över det hela, säger Berge med ett leende.

Hitta en installatör

Klicka här för att hitta en installatör i närheten av dig.
Hitta en installatör ►

Lösningar

Klicka här för att se lösningar som passar för din fastighet
Se lösningar ►