Dianosh Dinparvars lägenhet med utsikt över Oslofjorden
Dianosh Dinparvars lägenhet med utsikt över Oslofjorden
Dianosh Dinparvar reglerar hur mycket ljus som släpps in genom de stora glasytorna med en enda knapptryckning
En knapptryckning reglerar hur mycket ljus som släpps in
Dianosh Dinparvars kan styra alla lägenhetens elinstallationer och apparater via mobilen
Lägenhetens elinstallationer och apparater styrs via mobilen
En manöverpanel sitter på väggen i hallen
En manöverpanel sitter på väggen i hallen
All elektrisk utrustning i lägenheten kan styras från manöverpanelen, men även via en smart mobil och surfplatta
Styr elektrisk utrustning från manöverpanelen/ mobilen/iPad
xComfort-systemet kan även styras via TV:n
xComfort-systemet kan även styras via TV:n
Säkert. En huvudströmbrytare vid ytterdörren gör det lätt att försäkra sig om att alla elektriska apparater stängts av när Dinparvar går hemifrån
Huvudströmbrytaren stänger av elektriska apparater

Ta kontroll över solen med ett knapptryck

De gånger vi får en varm och solig svensk sommar blir det en välkommen överraskning för de flesta av oss, men det är inte alla gånger så behagligt när solen lyser rakt in i vardagsrummet.

Starkt solljus kan göra det obehagligt att vara inomhus på grund av värme, luftfuktighet, stillastående luft och reflexer från alla skärmar vi numera har i hemmet. Starkt solljus kan också göra att golv, mattor, gardiner och möbler blir missfärgade eller bleknar.
Solskydd med mobil och surfplatta
Omfattande användning av glas i moderna nybyggda hus gör elektrisk kylning eller solskydd till ett måste. Solskydd är betydligt mer kostnadseffektivt än kylsystem, men har man stora fönsterytor ställer det stora krav på solskyddslösningarna. De måste kunna styras både snabbt och enkelt, helst via fjärrkontroll.

Eatons styrsystem xComfort kan användas tillsammans med de flesta elektriska solskyddslösningar på marknaden, och persienner, markiser och jalusier kan fjärrstyras med en iPad, iPhone eller Android-telefon.
Styr utsikten med en knapptryckning
När Dianosh Dinparvar skulle flytta in i sin nya lägenhet i Tjuvholmen, med utsikt över Oslofjorden, ville han redan från början ha en lösning som på ett enkelt sätt lät honom reglera ljusinsläppet genom de stora glasväggarna.

– Jag behövde ett enkelt och funktionellt system för att styra persiennerna. Med så stora glasytor på flera ställen i lägenheten är det praktiskt att kunna styra solskydden på ett enkelt sätt. Och den härliga utsikten är aldrig längre bort än en knapptryckning, säger Dianosh Dinparvar nöjt.
Persienner, belysning, värme och eldstad i samma system
Förutom att kunna styra persiennerna var det också viktigt för Dianosh Dinparvar att systemet kunde göra mer än så, till exempel hantera belysning och värme.

– Det fick jag med xComfort-systemet från Eaton. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av elektriska styrsystem. Nu måste jag erkänna att jag aldrig skulle klara mig utan det, säger Dinparvar.

Med xComfort från Eaton styrs belysning, värme, kamin och persienner med speciella strömbrytare, surfplatta och mobil. Styrning och ljud och bild ingår också i lösningen.

– Jag kan styra hela lägenheten med bara några knapptryckningar, från vilket rum jag vill. Det är otroligt bekvämt, och jag tror faktiskt inte att man förstår riktigt hur bekvämt förrän man själv har provat, säger Dianosh Dinparvar.
Framtidens lösning
Mikael Johannesson är försäljningschef på Eaton och för xComfort-systemet. Han anser att xComfort är framtiden.

– Styrsystem kostar mycket mindre än vad folk tror, och enligt min mening är det bara en tidsfråga innan det är vanligt med xComfort i de flesta hem. Förutom att man får en mycket bekvämare vardag höjer systemet också värdet på bostaden. Jag tror att allt fler förväntar sig den här typen av lösningar när de köper nya hem, säger Mikael Johannesson .

Hitta en installatör

Klicka här för att hitta en installatör i närheten av dig.
Hitta en installatör ►

Lösningar

Klicka här för att se lösningar som passar för din fastighet
Se lösningar ►