Omsorgsteknik handlar om ökad livskvalitet och trygghet för individen.
Högre livskvalitet och större trygghet för individen
Rörelsevakter och sänggivare kan hjälpa en boende att hitta tillbaka till sängen nattetid
Diskret hjälp att hitta tillbaka till sängen nattetid
xComfort kan kopplas samman med andra trygghetssystem
xComfort kan kopplas samman med andra trygghetssystem

Trygg ålderdom hemma. Där du helst vill vara..

Omsorgsteknik är lösningar som gör att äldre och personer med funktionsnedsättning kan bo kvar hemma. Det ger individen högre livskvalitet och samhället sparar stora resurser.

Trådlös teknik gör det enkelt att implementera funktioner för styrning, manövrering och övervakning i befintliga bostäder. xComfort-systemet är konstruerat för att skapa smarta hus, huvudsakligen genom att styra belysning, värme och säkerhetsanordningar.
Belysning
Belysningen kan självklart styras manuellt som i ett ”vanligt” hus. Men dessutom går det också att ställa in automatiska funktioner, till exempel att lampor ska tändas i rum där någon rör sig (kräver rörelsevakt) eller att lamporna är tända en viss tid efter att de tänts. Sådana timerfunktioner finns redan i de komponenter som styr belysningen. Det handlar i princip bara om vilka funktioner man väljer när systemet tas i drift.

Centralstyrning finns också i systemet från början. Det gör att man lätt kan lägga till en strömbrytare – exempelvis vid sängen eller ytterdörren – som stänger av belysningen och apparater förknippade med brandrisk (t.ex. kaffebryggare, strykjärn, TV i väntläge m.m.).

En annan praktisk funktion är en strömbrytare som tänder lamporna i sovrummet och till exempel längs vägen till badrummet under natten när man kliver upp.

Hitta en installatör

Klicka här för att hitta en installatör i närheten av dig.
Hitta en installatör ►

Lösningar

Klicka här för att se lösningar som passar för din fastighet
Se lösningar ►